ETALTFBEN

 

image2998

REGISTRACIJA BAIGTA – VIETŲ NEBĖRA.

Kviečiame vaikus birželio 15 – 19 dienomis į Šiaulių dailės galerijos organizuojamą edukacinės programos vaikams ir jaunimui MENOPOLIS pirmąją kūrybinių dirbtuvių sesiją 2020 metų vasarą.

Dirbtuves ves smagūs menininkai ir kūrėjai: GRETA ALICE, PHO CERAMICS, BAIBOKYNAS, ŽIVILĖ ŽVĖRŪNA, ERNESTA ŠIMKIENĖ.

PROGRAMA 

Birželio 15 d., pirmadienis, 10 – 13 val.

Kūrybinės dirbtuvės „Slapta tyli istorija“ su dailininke GRETA ALICE

Istorijos būna spalvotos, juodai baltos, ilgos, trumpos, magiškos. O jei papasakotume istoriją…be žodžių? Kaip pristatytume veikėjus, o kaip užrašytume jų vardus? O suvis smalsiausia, kaip papasakotume patį svarbiausią istorijos įvykį? Kūrybinių dirbtuvių metu jaunieji kūrėjai mokysis kurti unikalius veikėjus bei susipažins su tyliosios paveikslėlių knygos kūrimo principais (Silent picture book), išbandys jėgas šmaikščiai įgarsindami garsių pasaulio kūrėjų paveikslėlių knygas bei patys sukurs savo slaptas tylias istorijas. Kodėl slaptas? Nes norint jas perskaityti prireiks stebuklingų akinių kuriuos kaip mat kartu ir pasigaminsime.

Greta Alice – jaunosios kartos dailininkė kurianti vaizdus mažiems ir jau suaugusiems vaikams bei, žinoma, maištingiems paaugliams. Dailininkė aktyviai organizuoja parodas, iliustruoja knygas vaikams, veda kūrybines edukacines dirbtuves vaikams ir jaunimui festivaliuose, mokyklose bei neformalaus ugdymo erdvėse. Greta Alice pasakoja apie „silent picture book”  https://youtu.be/C456LwM5loo

 

Birželio 16 d., antradienis, 10 – 13 val.

Lino raižinio dirbtuvės „Atspaudo anatomija“ su menininke ŽIVILE ŽVĖRŪNA

Dirbtuvių metu išbandysime lino raižinio techniką. Tarsi chirurgai  kruopščiai rėžtukais pjaustysime linoleumo paviršių. Pabandysime akies rentgenu pažvelgti į įvairias savo kūno dalis pamatyti rankoje gyvenančius paukščius, o gal akyje išvysime ištisus žvaigždynus? Išraižytą linoleumo klišę galima naudoti daugybę kartų, spausdinti įvairiomis spalvomis, todėl įdomu stebėti, kiek netikėtų prasmių kūrinys įgauna po kiekvieno atspaudo popieriaus lape.

 

Birželio 17 d., trečiadienis, 10 – 13 val.

Kūrybinės dirbtuvės „Augalų sekretai“ su meno edukatore  ERNESTA ŠIMKIENE

Ar galima padaryti fotografiją be fotoaparato? Kaip išgauti vaizdą naudojant senovinį, vieną pirmųjų fotografinio atvaizdo išgavimo būdų – cianotipiją? Dirbtuvių metu kursime mėlynuosius saulės atvaizdus – augalų fotografijas ir sukursime savo unikalų paveikslėlį. Didžiausias džiaugsmas čia – netikėtumo ir paslapties faktorius. O kas nemėgsta paslapčių? O kad būtų dar paslaptingiau – kursime tikrus meniškus augalų „sekretus“ – taip, kaip mamų ir močiučių vaikystėje. Ir būtinai žaisime, nes žaidime slypi didysis džiaugsmas.

 

Birželio 18 d., ketvirtadienis, 10 – 13 val.

Keraminių indų dekoravimo dirbtuvės „Mano fantastiškas puodelis“ su PHO CERAMICS

Užsiėmimo metu trumpai susipažinsime su keramika ir jos technologija, o pagrindinį dėmesį skirsime keraminių indų dekoravimui. Užsiėmimo metu kviesime išlaisvinti savo vidinį žvėrelį ir jį įamžinti ant keraminių indų (puodelių, lėkščių, dubenėlių), kuriais vaikai galės džiaugtis kasdien, mėgaudamiesi pusryčiais ar vakariene. Gal tai bus nuotaikinga abstrakcija, gal juodai baltas minimalus piešinys, o gal kailinis gyvūnas? Nekantru pamatyti! Spalvindami indus susipažinsime su poglazūrinio dekoravimo technikomis ir specialiais tam skirtais dažais. Užbaigti kūriniai bus padengti plonu glazūros sluoksniu bei išdegti keramikos krosnyje didesnėje kaip 1000°C temperatūroje – tai impregnuos indą ir suteiks piešiniui ilgaamžiškumą. Sukurtus ir išdegtus indus vaikai galės pasiimti kiek vėliau, po stovyklos, tuomet, kai jie bus išdegti ir parkeliaus į galeriją.

 

Birželio 19 d., penktadienis, 10 – 13 val.

Kūrybinės dirbtuvės „Magiški Baibokai – sėkmės talismanai“ su BAIBOKYNU

Magija. Ji slypi visur – mūsų vaizduotėje, rankose, daiktuose, kuriuos sukuriame. Ji lydi mus visą gyvenimą. Tereikia mokėt ją išlaisvint, nes visa galia jau yra mumyse. Kartais į mūsų pasaulį atklysta ir magiški padarai. Šį kartą jus aplankys stebuklingi Baibokai. Jie visai nebaisūs, o švelnūs, mieli, minkšti ir kupini geriausių emocijų. Kūrybinių dirbtuvių metu, vaikai galės susikurti savo sėkmės talismanus – pūkuotus padarėlius, kurie gimsta vaizduotėje ir būna įkvėpti mūsų meilės bei svajonių, o tai yra didžiausia šių laikų magija – gebėjimas mylėti ir kurti gražius dalykus. 

 

Registracija: info@menopolis.lt. Prašome nurodyti vaiko vardą pavardę, amžių, telefono numerį.

Kūrybinės dirbtuvės vyks Šiaulių dailės galerijoje, oro sąlygoms leidžiant ir lauke, laikysimės saugumo reikalavimų.

Kaina – 35 Eurai, skirta vaikams nuo 9 iki 13 metų.

Priemonės kūrybai bus suteiktos.